У міліції розповіли про 42 провадження щодо незаконних забудов у Києві

15 Серпня 2015, 20:29

Міліція розслідує 42 кримінальних провадження в сфері будівництва в Києві. Про це йдеться в повідомленні прес-служби ГУМВС України в місті Києві.

"У Головному управлінні міліції Києва в даний час розслідується 42 кримінальних провадження в сфері будівництва. Зазначимо, що в одному кримінальному провадженні може фігурувати кілька адрес, оскільки будівництвом займається одна і та ж організація. За результатами досудового розслідування 4 особам вже повідомлено про підозру. За двома матеріалами слідчі завершили роботу і направили їх в прокуратуру для затвердження обвинувального висновку", – йдеться в повідомленні.

У міліції зазначили, що тільки з початку 2015 р. було відкрито 33 кримінальних провадження за правопорушення у галузі будівництва, зокрема, за самоуправство – 11, за вчинення шахрайських дій – 10, за самовільне зайняття земельних ділянок та за хуліганські дії – по 4, за невиконання рішення суду – 2, по одному – за підробку документів та за фактом заподіяння майнової шкоди шляхом обману.

Крім того, міліція проводить перевірку наявності кримінальних проваджень за 721 об'єкту забудови на підставі листа Департаменту містобудування та архітектури р. Києва. В цей перелік, зокрема, входять об'єкти, які вже проходять по кримінальних проваджень.

Слідчі підрозділи київського гарнізону міліції ретельно відпрацьовують кожен об'єкт із зазначеного списку.

Нагадаємо, остання конфліктна ситуація в цій сфері склалася в Голосіївському районі Києва, де 11 серпня біля будівництва зібрався мітінг. Пізніше близько 40 осіб перекрили рух транспорту по проспекту Голосіївському в напрямку станції метро "Голосіївська".

Як повідомлялося, Кличко запевнив, що скандальна забудова на Микільській слобідці заморожена.