“Діамантовий прокурор” пригрозив звернутися до суду, якщо його не поновлять на посаді

14 Серпня 2015, 17:58

Екс-заступник прокурора Київської області Олександр Корнієць збирається звернутися до суду, якщо його не поновлять на посаді.

"Так, дійсно, закон дає мені таке право. У випадку відмови Генерального прокурора скасувати свій наказ, я буду звертатися до суду", – сказав він.

При цьому, адвокат Корнійця Віктор Петруненко додав, що захист має намір просити Генерального прокурора Віктора Шокіна розпочати обговорення цього питання в широкому колі осіб.

За словами Корнійця, він не тримає образи і готовий повернутися до роботи.

"Я готовий повернутися на роботу в органи прокуратури, щоб довести слідство по усіх розпочатих за моєї участі кримінальних провадженнях до логічного завершення – спрямування справ відносно винуватих осіб до суду", – підкреслив екс-заступник прокурора.

Нагадаємо, заступника прокурора Київської області Олександра Корнійця і першого заступника начальника Головного слідчого управління Генпрокуратури Володимира Шапакіна було затримано в результаті спільної спецоперації ГПУ та СБУ 5 липня.

Печерський райсуд обрав затриманим міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з визначенням застави у розмірі 3 млн грн для Шапакіна і 3 млн 200 тис. грн – для Корнійця..

Обом затриманим повідомлено про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 368 (одержання хабара) Кримінального кодексу України. Санкція цієї статті передбачає безальтернативне позбавлення волі на термін від 8 до 12 років з конфіскацією майна.

20 липня Апеляційний суд Києва залишив без змін рішення Печерського районного суду Києва щодо запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою і застави у розмірі 3,2 млн грн щодо екс-заступника прокурора Київської області Олександра Корнійця.

Також нагадаємо, що Корнієць вніс заставу у 3,2 млн грн і так само, як і Шапакін, вийшов на волю.