Затриманий російський офіцер розповів, як військових РФ відправляють на Донбас

13 Серпня 2015, 16:42

Російським військовим, яких відправляють воювати на Донбас, заборонено говорити рідним про своє місцеперебування. Про це розповів затриманий в Україні російський майор Володимир Старков.

"На момент затримання я проходив службу в Збройних силах Російської Федерації. Звання – майор. У підрозділі міста Новочеркаська. Але на ділі я служив у частині 08805 в місті Донецьку, в Україні", – сказав Старков.

За його словами, багато хто, як і він сам, не є добровольцями. У 2014 році його перевели в Ростовську область, а в березні оголосила, що він буде служити в Східній Україні.

"Нас зібрали в актовому залі і оголосили, що ми будемо служити на тих же посадах, але продовжимо службу в Україні – у Донецьку та Луганську. Родичів інформувати було заборонено", – розповів майор.

Нагадаємо, 25 липня прикордонники затримали КамАЗ із боєприпасами. Як виявилося, в ньому перебував і військовий РФ. Згодом ДПСУ оприлюднила його персональні дані – Владімір Старков, 1978 року народження, мешканець Хабаровського краю. СБУ оприлюднила відеозапис допиту Старкова.

Згодом щодо нього відкрили провадження за статтею "теракт".