Київська влада попередила про можливість повторного відключення холодної води

13 Серпня 2015, 16:23

Київська міська державна адміністрація допускає можливість повторного відключення холодної води в місті. Про це заявив заступник голови КМДА Петро Пантелєєв.

За його словами, це можливо через проведення ремонтних робіт на головному міському самопливному каналізаційному колекторі.

«Під час проведення ремонтних робіт на головному міському колекторі, ми були змушені обмежити тиск води і, насправді, можливо у нас буде потреба це повторити», – він.

Він також повідомив, що до нового року КМДА планує запустити другу гілку столичного колектора. «До нового року нам необхідно зробити так, аби в разі виникнення аварійної ситуації на колекторі у нас була можливість перемикання на другу гілку», – зазначив Петро Пантелєєв.

За його словами, для того, щоб запустити перший пусковий комплекс другої гілки колектора, за мінімальними підрахунками, знадобиться близько 200 млн грн, з яких 40 млн грн – це власні кошти міста і 159 млн грн найближчим часом має бути виділено з державного бюджету.

За словами Петра Пантелєєва, ремонтні роботи на колекторі проходитимуть до жовтня 2015 року.

Крім того, він додав, що в результаті проведення гідравлічних випробувань у столиці почали масово виходити з ладу трубопроводи. Щорічно в Києві необхідно міняти 200 км тепломереж. За підрахунками КМДА, на повну заміну і реконструкцію зношених труб необхідно виділити 30 млрд грн.

Як повідомлялося, 6 серпня, на головному міському самопливному каналізаційному колекторі сталася велика аварія через старі іржаві труби. Внаслідок цього жителі Оболонського, Подільського і Шевченківського районів Києва майже дві доби залишалися без води.

Позначки: