У Краматорську ліквідували “конверт” із оборотом понад чверть мільярда

13 Серпня 2015, 08:59

У Краматорську ліквідовано конвертаційний центр з оборотом понад 250 млн грн. Про це повідомила прокуратура Донецької області.

Встановлено, що протягом 2014-2015 років троє мешканців міста Краматорськ заснували близько 10 фіктивних фірм, які надавали послуги з переводу грошових коштів з безготівкової форми в готівкову.

"Перебуваючи на території Донецької області правопорушники створили потужний конвертаційний центр, який обслуговував північну частину Донецької, а також Харківську та Дніпропетровську області, із загальним обігом проконвертованих коштів понад 250 млн грн", – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що за результатами обшуків виявлено та вилучено 22 печатки фіктивних підприємств, реєстраційні документи, чекові книжки, записи проконвертованих грошових коштів, кредитні картки, комп'ютерна техніка, електронні носії, а також грошові кошти в розмірі більше, ніж півмільйона гривень.

Розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст.205 (фіктивне підприємництво), ч.3 ст.212 (ухилення від сплати податків) КК України, триває досудове розслідування.

Як повідомлялося, СБУ затримала гендиректора «Одеської ТЕЦ», який через конвертцентр фінансував терористів.

Крім того, в липні на Прикарпатті викрили "туристичний" конвертцентр, який організував донеччанин.