Бойовики перекинули до Старогнатівки та Новоласпи додаткові артпідрозділи – Тимчук

12 Серпня 2015, 10:13

Терористи перекинули до ділянки в районі Старогнатівки і Новоласпи додаткові артилерійські підрозділи. Про це повідомив координатор групи «Інформаційне Опір» Дмитро Тимчук на сторінці у мережі Facebook.

«Йдеться про 2 вогневих підрозділи 152-мм артилерії (за нашими попередніми даними, одне з них  – ГСАБтр зі складу окремої артбригади «Кальміус» і батарея 152-мм гармат «Мста-Б» 1-й ОМСБР «армії ДНР»). 122-мм артилерія 5-й ОМСБР «армії ДНР» з боку Тельманового (батарея гармат Д-30) поки тільки займає позиції, частково –  їх дооблаштовує. Зафіксовано висунення з боку Старобешевого дивізіону РСЗВ БМ-21 «Град» (6 установок)», – зазначає Тимчук.

За його словами, в рамках «відбиття удару» міфічних «ударних тактичних груп українських військ» у «ЛНР» і «ДНР» фіксується активна перекидання живої сили і техніки бойовиків.

«В районі північніше Луганська, а також на ділянці Миколаївка – Станиця Луганська спостерігається активний рух бойової та транспортної техніки терористів. На ділянці Луганськ Стукалова Балка Христов фіксувалася перекидання до 20 одиниць бойової техніки і озброєння (танків 6 одиниць, артилерії 2 од. 152-мм САУ 2С3 «Акація» та 3 од. 122-мм гармати Д-30 на причепі, 7 ББМ в основному БМП-2, а також кілька од. БМП-1)», – сказано в тексті.

Водночас Бахмутською трасою протягом доби перекинуто в сторону Жолобків і Слов'яносербська до 10 танків і 6 БМП-2, 22 од. автотранспорту (6 з них з артилерією знаряддя Д-30, «Мста-Б»).

За даними ІО, з боку Петровського району Донецька в район Оленівки перекинуто 4-од. 122-мм САУ 2С1. «Зафіксовано підхід до Олександрівки бронегрупи бойовиків 8 танків і 8-ми ББМ БМП-2 і БТР-80, як мінімум 2 одиниці новітніх російських БТР-82А. Терористи також здійснюють активне перекидання бойової техніки до обох флангів Світлодарського плацдарму (в районі Гольмівського відзначається 2 танкові роти в першій лінії кожна по 10-12 танків). Мотострілковий підрозділ бойовиків (9 одиниць ББМ, в основному БТР-80 і МТ-ЛБ) перекинуто в район південніше Первомайська (район Ірміно – Брянка)», – резюмує Тимчук.

Як повідомлялося, сили АТО витіснили бойовиків, які тричі проривалися до стратегічних висот у Білій Кам'янці.

Нагадаємо, упродовж учорашньої доби бандформування 87 разів порушили режим припинення вогню.