У Києві невідомі напали на журналістів і забрали відзнятий матеріал

11 Серпня 2015, 19:31

10 серпня в Голосіївському районі невідомі напали на оператора знімальної групи одного зі ЗМІ та відібрали відеокамеру. Про це повідомила прес-служба МВС.

"Невідомі відібрали у представників ЗМІ камеру, також зник відзнятий журналістами матеріал. Слідчими Голосіївського райуправління міліції розпочато кримінальне провадження за фактами перешкоджання професійній діяльності журналістів та грабежу. Один зі зловмисників затриманий", – йдеться в повідомленні.

Як повідомив правоохоронцям заявник, знімальна група приїхала за адресою: проспект Голосіївський, 46/1, щоб підготувати відеосюжет. У цей час невідомий чоловік почав вимагати припинення зйомки, проте журналісти продовжили свою роботу. До першого приєднався ще один зловмисник, після чого вони силою відібрали в оператора відеокамеру та зникли в невідомому напрямку.

При огляді місця події камера знайдена на території будівельного майданчика без носія інформації, на якому був відзнятий матеріал.

За даним фактом слідчим відділом Голосіївського РУ відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 171 (умисне перешкоджання законній професійній діяльності журналістів) та за ч. 1 ст. 186 (Грабіж) Кримінального кодексу України.

Оперативними співробітниками затриманий 28-річний уродженець Миколаївської області, раніше судимий. Зараз йому оголошено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 171 Кримінального кодексу України.

Проводяться подальші оперативно-розшукові заходи.

Нагадаємо, в травні на Одещині напали на знімальну групу "Радіо Свобода".