Парламент Іраку ухвалив план реформування країни, демонструючи рідкісну єдність

11 Серпня 2015, 17:57

У вівторок, 11 серпня, парламент Іраку одноголосно схвалив план реформуання країни. Про це повідомили міжнародні ЗМІ.

Як повідомляється, программа реформування країни передбачає скорочення державних посад та урядових витрат, подолання корупції та заходи з підтримки незахищених верств населення. Після голосування у парламенті прем'єр-міністр Ірану Хайдер аль-Абаді привітав громадян країни в на своїй сторінці в Facebook, пообіцявши «з вірою в Бога і підтримкою людей продовжувати курс реформ, навіть якщо це буде коштувати мені життя».

Як відомо, уряд у Багдаді стикається з численними проблемами на тлі війни проти Ісламської держави, яка минулого року захопила третину території Іраку та сусідньої Сирії. Іракські сили і курдських бойовиків підтримали США, і завдяки низці авіаударів владі вдалося повернути контроль над деякими районами. Разом з тим сутички між бойовиками ІДІЛу та силами безпеки тривають.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Велика Британія продовжуватиме авіаудари проти бойовиків ІДІЛу в Іраку до березня 2017 року. Наразі Британія не бере участі в авіаударах в Сирії, однак уряд прем'єр-міністра Девіда Кемерона вивчає таку можливість.

Позначки: