У Києві впровадять новий формат розрахунків за тепло

11 Серпня 2015, 13:31

ПАТ «Київенерго» впроваджує новий (європейський) формат розрахунків за тепло – вже в серпні нову платіжку отримають понад 80 тис. жителів 603 будинків столиць, які обслуговують ОСББ і ЖБК. Про це у вівторок в ході прес-конференції повідомив комерційний директор підприємства Євген Бушма.

За його словами, киянам, чиї будинки перебувають в управлінні комунальних житлових підприємств, «Київенерго» розішле рахунки нового формату в кінці 2015 – початку 2016 р.

«Ми плануємо вже на початку нового року всіх жителів перевести на розрахунки такого формату. Зараз це відбуватися для певного сегмента житлових комплексів», – сказав Бушма.

Серед відмінностей платіжки за опалення і гаряче водопостачання, створеної киянами і «Київенерго» від рахунку ГІОЦ: можливість окремого обліку декількох лічильників гарячої води, облік показань багатотарифних лічильників. Клієнтам, які надали «Київенерго» поточні показники своїх лічильників гарячої води, в кінці місяця будуть надходити автоматично заповнені платіжки (з урахуванням пільг і субсидій).

Як повідомялося, у липні президент України Петро Порошенко схвалив закон, що дозволяє встановити економічно обґрунтовані тарифи ЖКГ.