В американському Фергюсоні акція протесту переросла в сутички з поліцією. Є постраждалі

10 Серпня 2015, 11:07

Увечері в неділю, 9 серпня, в американському Фергюсоні, штат Міссурі, акція протесту переросла в сутички з поліцією із застосуванням вогнепальної зброї, внаслідок чого двоє демонстрантів отримали поранення. Про це 10 серпня повідомили міжнародні ЗМІ.

Як повідомляється, 9 серпня у Фергюсоні проводили пам’ятні заходи, присвячені роковинам від дня загибелі під час затримання поліцейськими 18-річного афроамериканця Майка Брауна. Рік тому пов'язані зі смертю хлопця протести переросли у масові погроми.

Читайте також: Протести у США: активісти проти застосування летальної сили поліцією

У неділю, 9 серпня, демонстранти також заблокували вуличний рух, а згодом деякі почали бити вікна в будівлях. Поліція намагалася вгамувати протестувальників, звертаючись до них через гучномовці із погрозою  застосовувати сльозогінний газ.

Як повідомляється, протестувальники кидали в поліцейських пляшки з водою, вигукуючи «Ми готові до війни!». Разом з тим правоохоронці не вдавалися до затримання правопорушників, а між поліцейським кордоном та групою демонстрантів перебували представники релігійної громади і активісти, які закликали до спокою.

За повідомленнями поліції округу Сент-Луїс, згодом з боку протестувальників невідомі відкрили вогонь, внаслідок чого були пошкоджені два поліцейських авто.

У поліції зазначають, що офіцери «були залучені до стрілянини, опинившись під шквальним вогнем».

Раніше повідомлялося, що протести, пов’язані з подіями у Фергюсоні, у 2014 році перекинулися і на інші міста країни. Загалом через протести по всій території США зарештували понад 400 людей.