Фахівці з РФ посилили підготовку терористів “ДНР” у нових “навчальних центрах” – ІО

7 Серпня 2015, 11:34

Однією з особливостей дій російсько-терористичних військ є посилені спроби організувати курс «повноцінної» бойової підготовки для членів бандформувань. Про це повідомив координатор групи "Інформаційний опір" Дмитро Тимчук.

"Останнім часом фіксується формування за допомогою фахівців з РФ цілого ряду нових «навчальних центрів» так званих «армії ДНР» і «армії ЛНР» – це загальновійськові, танкові, артилерійські полігони, зафіксовано навіть створення центру підготовки фахівців ППО. Посилено створюються навчальні підрозділи. Одночасно зросло навантаження на раніше створені «навчальні центри», в деяких з них (наприклад, в «Лутугинських таборах») розпочато підготовку фахівців з ряду нових ВОСів (військово-облікова спеціальність). Інструкторський і командний склад даних центрів – офіцери ЗС РФ", – повідомив Тимчук.

Зазначається, що разом із попередніми спробами створення єдиної структури управління, ці заходи свідчать про наміри російського керівництва створити будь-якою ціною так звану «регулярну армію» на Донбасі з метою продовження збройного конфлікту в Україні.

Нагадаємо, за даними ІО, на Донбас прибула особлива група «фахівців із Росії» для організації контрабанди.

Також зазначимо, на Харківщині засудили терористів, яких тренували російські спецслужби.