“Діамантовий” прокурор розповів про “мізерну” вартість знайдених у нього діамантів

6 Серпня 2015, 19:09

Екс-заступник прокурора Київської області Олександр Корнієць заявив, що стосовно нього відкрили кримінальне провадження, бо він розслідував незаконний видобуток піску. Про це він заявив на прес-конференції.

"Мета замовників, на мою думку, очевидна: поки я в суді буду доводити свою невинуватість, а на це піде 3-5 років, весь цей час вони робитимуть свої справи", – переконаний Корнієць.

Він припускає, що невдовзі кримінальне провадження відносно нього за підозрою в отриманні хабаря буде закрите, водночас будуть порушені інші – за підозрою у зловживанні владою та незаконному зберіганні зброї.

"Діамантовий" прокурор стверджує, що з 26 червня по 5 липня відносно нього проводилися негласні слідчі дії, метою яких було знайти докази причетності до незаконної діяльності.

"Жодного доказу отримання мною… будь-яких коштів та матеріальних цінностей знайдено не було… Тоді  вони вирішили провести обшук. О 6 ранку до мене в будинок увірвалися озброєні люди в балаклавах, які проводили обшук впродовж 12 годин. У  мене було вилучено 5 тисяч євро, 20 золотих ланцюжків, 20 пар золотих сережок та діаманти, які експертизою були оцінені в $701", – сказав Корнієць, додавши, що ніякого хабаря у нього знайдено не було.

Екс-посадовець вважає, що відносно нього використали технологію із залученням спеціально проплачених матеріалів в інтернеті, які "створили образ негідника та наклеїли ярлик діамантового прокурора".

Корнієць заявив, що знайдені у його помешканні повістки для його сина були не в зону АТО, а викликами для приписки до військового комісаріату, оскільки йому лише 16 років.

Стосовно частих польотів до Лондона, Корнієць зазначив, що там лікується його донька, яка має серйозне захворювання, а квитки купував заздалегідь за 200 доларів у обидва боки.

Нагадаємо, заступника прокурора Київської області Олександра Корнійця і першого заступника начальника Головного слідчого управління Генпрокуратури Володимира Шапакіна було затримано в результаті спільної спецоперації ГПУ та СБУ 5 липня.

Печерський райсуд обрав затриманим міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з визначенням застави у розмірі 3 млн грн для Шапакіна і 3 млн 200 тис. грн – для Корнійця..

Обом затриманим повідомлено про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 368 (одержання хабара) Кримінального кодексу України. Санкція цієї статті передбачає безальтернативне позбавлення волі на термін від 8 до 12 років з конфіскацією майна.

20 липня Апеляційний суд Києва залишив без змін рішення Печерського районного суду Києва щодо запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою і застави у розмірі 3,2 млн грн щодо екс-заступника прокурора Київської області Олександра Корнійця.

Також нагадаємо, що Корнієць вніс заставу у 3,2 млн грн і так само, як і Шапакін, вийшов на волю.