Працівники лондонського метро сьогодні розпочнуть другий за місяць страйк

5 Серпня 2015, 13:24

Увечері 5 серпня працівники метрополітену Лондона розпочнуть другий за останній місяць страйк, пов’язаний з планами щодо переходу підземки на цілодобову роботу з вересня 2015 року. Про це повідомило британське видання The Economist.

Як повідомляється, профспілки стверджують, що пропозиції щодо підвищення заробітної плати і змін робочого графіку, пов’язані з переходом на цілодобову роботу метрополітену, є недостатніми. Крім того, працівники метро вже обговорюють можливість проведення третього стайку.

Також стало відомо, що липневий страйк завдав економіці Лондона шкоди на суму в 300 млн фунтів ($ 470 млн).

За даними The Economist, столиця Британії, населення якої наразі становить близько 8,6 млн, потребує змін в роботі метрополітену, який щодня перевозить близько 2 млн пасажирів.

«Покращення є важливим, бо Лондон перебуває на підйомі; це залишає мало місця для компромісу щодо метро. Страйк є ознакою не лише влади і войовничості профспілок, а й успіху Лондона», – резюмує видання.

Нагадаємо, у липні працівники метрополітену в Москві оголосили страйк у зв'язку з тим, що їм не виплачують заробітну плату. За словами учасників акції, протягом двох років виникає затримка виплати зарплати: за травень їм пообіцяли виплатити 50% від заробітної плати, за червень — 20%.