На Харківщині “Опозиційному блоку” відмовили в реєстрації

3 Серпня 2015, 22:05

Головне територіальне управління юстиції у Харківській області не буде реєструвати обласний осередок "Опозиційного блоку". Таким чином партія не зможе взяти участі в місцевих виборах. Про це заявив начальник головного управління юстиції в області Юрій Георгієвський.

Георгієвський повідомив, що він прийняв рішення відмовити у реєстрації обласного осередку "Опозиційного блоку" з процедурних причин.

Він розповів, що 24 липня представники депутата Михайла Добкіна подали пакет документів, якими повідомляли про ліквідацію партії "Закон і порядок" (минулого року перейменована в "Опозиційний блок") і реєстрацію обласного осередку ОБ.

"27 липня ми взяли до уваги рішення про ліквідацію обласної організації партії "Закон і порядок", запущена процедура ліквідації… Поки ліквідаційна процедура не буде завершена у відповідності з чинним законодавством Головне теруправління юстиції не може ухвалити рішення про реєстрацію обласної організації "Опозиційного блоку", – заявив Георгіївський.

За його словами, ліквідаційна процедура займе не менше двох місяців, таким чином "Опозиційний блок" не зможе взяти участь у місцевих виборах.

Нагадаємо, у понеділок, 3 серпня, офіс Харківського регіонального відділення «Опозиційного блоку» на вулиці Скрипника, 4 обстріляли невідомі.

Згодом у мережу виклали відеозапис штурму офісу харківського осередку "Опозиційного блоку".