ЦВК визнала переможця брудних виборів на 205-му окрузі в Чернігові

3 Серпня 2015, 16:15

Центральна виборча комісія визнала Сергія Березенка переможцем на проміжних виборах в 205-му окрузі Чернігова.

Повідомляється, що ЦВК на засіданні в понеділок, 3 серпня, встановила офіційні результати проміжних виборів народного депутата України в 205-му окрузі на підставі протоколу окружної комісії, згідно з якими народним депутатом обрано Березенка. За нього проголосували 17 782 виборця. При цьому протокол ЦВК підписали всі 11 її членів, які присутні на засіданні, але п'ять членів – з окремою думкою.

Читайте також: Вибори, які не здивували

Зокрема, заступник голови ЦВК Жанна Усенко-Чорна заявила, що під час виборів в 205-му окрузі мали місце "масштабний підкуп виборців і не менш масштабний десант технічних кандидатів", проводилася масова роздача товарів виборцям, що, на її переконання, нівелювало стандарти чесних, прозорих і демократичних виборів.

Нагадаємо, перемогу на виборах в окрузі №205 у Чернігові здобув кандидат від президентської партії "Блок Петра Порошенка "Солідарність" Сергій Березенко з 35,90% голосів (або 17 тис. 782 голоси). На другому місці – кандидат від партії "Українське об'єднання патріотів – "Укроп" Геннадій Корбан з 14,76% голосів (або 7 тис. 311 голосів).

Як повідомлялося, у неділю 26 липня у Чернігові відбулися проміжні вибори народного депутата України на окрузі № 205. Спостерігачі фіксували численні випадки підкупу виборців. Зокрема, місцевим жителям надсилали SMS-повідомлення із пропозицією сфотографувати бюлетень, проголосувавши за певного кандидата. Кожному, хто зробить фото, обіцяли виплатити 2 тисячі гривень.