Москаль вирішив лабораторно визначити походження контрабандних сигарет на Закарпатті

1 Серпня 2015, 11:49

Очільник Закарпатської області Геннадій Москаль запропонував найбільшим виробникам тютюну провести лабораторні дослудження, з метою визначити походження контрабанди на Закарпатті. Про це повідомили у прес-службі Москаля.

«У першу чергу ми просимо провести лабораторні дослідження вилучених сигарет на предмет їхньої ідентифікації й місця виробництва  –  аж до конкретної фабрики в Україні чи за кордоном. Таким чином можна буде з’ясувати точні джерела контрабандних потоків, що йдуть через нашу область, і встановити процент контрафактної продукції», – розповів Москаль.

Окрім того, Москаль очікує, що виробники організують тренінги силовиків для підвищення їхньої кваліфікації у боротьби з контрабандою.

«По-третє, очікуємо на допомогу в придбані сучасного обладнання для виявлення контрабандних сигарет у автомобільному чи залізничному транспорті. Мова насамперед про спеціальні сканери, що дозволяють «побачити» вміст транспорту без його розвантаження. Ми запрошуємо представників світових брендів тютюнових виробів, що представлені в Україні, на спеціальну нараду в Ужгород. У посиленні боротьби з контрабандою зацікавлена не тільки Україна, але й виробники сигарет,  які несуть від незаконного продажу своєї продукції величезні збитки», – йдеться у тексті.

Як повідомлялося, в Угорщині затримали 18 митників за сприяння контрабанді через Закарпаття.

Нагадаємо, голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль раніше назвав три джерела контрабанди сигарет на Закарпатті.