Держава в особі сумських податківців відсудила в Укрнафти мільярд гривень

31 Липня 2015, 15:48

Окружний адміністративний суд Києва зобов’язав ПАТ «Укрнафта» сплатити 1,043 млрд грн на користь держави в особі Охтирської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління ДФС у Сумській області. Про це повідомили у прес-службі Головного управління ДФС у Сумській області.

«Починаючи з серпня минулого року, підприємство, яке займається видобуванням нафти, газу та газового конденсату, не виконувало зобов’язання зі сплати податків за користування надрами на території Охтирського району. Так, компанія заборгувала 819,3 млн грн рентної плати за користування надрами для видобування нафти. З рентної плати за користування надрами для видобування природного газу – 220,7 млн грн. З рентної плати за користування надрами для видобування газового конденсату – 3,74 млн грн. Судове рішення прийняте 25 липня 2015 року. Кошти повинні бути стягнуті за рахунок готівки, що належить «Укрнафті», і з рахунків у банках, що обслуговують компанію», – розповіли у прес-службі.

За інформацією податківців, головне управління ДФС у Сумській області неодноразово зверталося до Сумської обласної ради та ініціювало звернення до Державної служби геології та надр України про зупинення терміну дії спеціальних дозволів на користування надрами, поки підприємство повністю не погасить борг.

Як повідомлялося, Укрнафта подала в суд на Україну: позов стосується газу, начебто відібраного Нафтогазом.

Нагадаємо, НАК «Нафтогаз України» належить 50% + 1 акція Укрнафти, групі компаній, пов'язаних з акціонерами Приватбанку, – близько 42% акцій. «Приват» здійснює оперативне управління «Укрнафтою».