Росія заслуговує на зневагу через ветування трибуналу по MH17 – очільниця МЗС Австралії

30 Липня 2015, 10:09

Використання Росією права вето під час голосування за резолюцію Радбезу ООН щодо створення міжнародного трибуналу для покарання винуватців катастрофи MH17 є образою пам’яті 298 жертв, їхніх родичів та друзів. Про це 29 липня  під час виступу в РБ ООН у Нью-Йорку заявила міністр закордонних справ Австралії Джулі Бішоп.

За словами австралійського міністра, РФ шукає виправдань для винуватців катастрофи літака та заплутує слідство.

«Вето лише посилює це злодіяння», – зазначила Бішоп.

«Тільки одна рука була піднята проти (створення трибуналу – Ред.), але вето ніколи не повинне бути використаним, щоб відмовити у справедливості», – додала австралійський політик.

Читайте також: Росія проти всіх: як в ООН голосуватимуть щодо створення міжнародного трибуналу по MH17

«Права вето сьогодні є образою пам'яті 298 жертв MH17, їхніх сімей і друзів», – наголосила вона, додавши, що «виправдання і заплутування, до яких вдається Російська Федерація, заслуговують на граничну зневагу».

Як повідомлялося, Радбез ООН не зміг створити Трибунал по розслідуванню причин катастрофи рейсу МН17 над Україною через вето, яке наклала Росія з цього питання. Загалом 11 членів засідання проголосували «за» створення Трибуналу, три утрималися і тільки РФ голосувала «протии».

Крім того, представник Росії при Радбезі Віталій Чуркін допустив обмовку під час доповіді, зауваживши, що сподівається на «безкарність щодо тих, хто збивав літак».