Головред газети “Вєсті” продав свою частку в холдингу – джерело

29 Липня 2015, 17:23

Головний редактор газети "Вєсті" Ігор Гужва продав свою частку в однойменному медіа-холдингу. Про це  повідомило джерело в медіа-холдингу.

"Цю інформацію озвучили сьогодні на зборах топ-менеджерів холдингу. Офіційно вона, можливо, буде оприлюднена сьогодні-завтра", – сказало джерело.

За його словами, покупцем частки Гужви стала кіпрська компанія, назву якої джерело не змогло уточнити.

"Новим керівником холдингу призначена Ольга Семченко", – також відзначило джерело.

Нагадаємо, Семченко працювала прес-секретарем міністра доходів і зборів Олександра Клименка, якому приписують володіння медіа-холдином "Вєсті".

Поки невідомо, чи залишиться Ігор Гужва головним редактором щоденної газети "Вісті". Але, за словами ще одного джерела в медіа-холдингу, Гужва планує на вересень запуск нового медіа-проекту.

"Схоже, це буде аналог газети "Вєсті". Частина редакції, наскільки я знаю, вже збираються переходити в новий проект до Ігоря", – сказало джерело.

Сам Гужва не став коментувати цю інформацію.

У медіа-холдинг "Вєсті" входять однойменна щоденна безкоштовна газета, радіо і щотижневий журнал "Репортер".

Як відомо, підрозділ податкової міліції Міністерства доходів і зборів спільно з Держфінмоніторингом України заблокував рахунки ТОВ «Вєсті Мас-Медіа» та директора зазначеного товариства Ігоря Гужви

Джерела у правоохоронних органах повідомили, що зазначені заходи здійснено в рамках кримінального провадження про вчинення правопорушень групою з юридичних та фізичних осіб за статтями Кримінального кодексу України ч.3 ст.212 «Ухилення від сплати податків, зборів (обов'язкових платежів)», ч.2 ст.205 «Фіктивне підприємництво» та ч.3 ст.209 «Легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом».

Згодом Податкова служба при обшуку в кабінеті Гужви знайшла 1,5 млн грн.

Як відомо, Гужва переконував, що запуск газети "Вєсті" та інших проектів фінансувався за рахунок позикових коштів, імена кредиторів він не розкривав. Учасники ж ринку неодноразово називали серед можливих інвесторів лідера громадського руху "Український вибір", екс-голову адміністрації президента Леоніда Кучми Віктора Медведчука. Гужва цю інформацію заперечував.

У вересні СБУ провела обшук в редакції газети "Вєсті".

Нагадаємо, Ігоря Гужву податківці підозрюють в ухиленні від сплати податків на суму 17,8 млн грн.