Перед доленосним засіданням Радбезу ООН Путін виступив проти створення трибуналу по MH17

29 Липня 2015, 15:06

Президент Росії Владімір Путін у середу під час розмови з прем'єр-міністром Нідерландів Марком Рютте розкритикував ідею створення трибуналу щодо покарання винних в аварії малайзійського Boeing 777 на Донбасі  2014 року. Про це повідомляє прес-служба Кремля.

"Президентом Росії підтверджено незмінність позиції щодо недоцільності установи такого судового органу. Наголошено, що залишається чимало питань до розслідування, зокрема до зібраної доказової бази та у зв'язку з недопущенням Росії до істотної участі в його проведенні. Підкреслена готовність російської сторони до тісної співпраці в цілях з'ясування причин і обставин цієї трагедії", – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що розмова відбулася з ініціативи нідерландської сторони.

Як повідомлялося, засідання ООН щодо створення трибуналу на винними у аварії малайзійського рейсу MH17 на сході України відбудеться 29 липня.

Нагадаємо, Boeing 777 компанії Malaysia Airlines, що летів з Амстердама у Куала-Лумпур, був збитий бойовиками на сході України 17 липня 2014 року. На борту перебувало 298 осіб, з них 196 громадяни Нідерландів. В авіакатастрофі не вижив ніхто.

Мандат Міжнародної слідчої групи зі збору доказів причин катасрофи літака Boeing-777 Малайзійських авіаліній у небі над Україною продовжили до 7 лютого 2016 року. 

За попередніми даними, літак був збитий ракетою типу "земля-повітря", випущеною з контрольованої проросійськими бойовиками території.

Крім того, низка країн закликали створити міжнародний трибунал для законного переслідування винуватців катастрофи, однак РФ назвала таке рішення передчасним.