“Правий сектор” заявив про свою непричетність до хакерської атаки на Twitter поспреда ООН

28 Липня 2015, 22:35

«Правий сектор» відкинув звинувачення у причетності до зламу сторінки Twitter у постійного представника України при ООН Юрія Сергєєва. Про це заявив речник «Правого сектору» Артем Скоропадський.

«Це все, брехня, маячня і брехлива пропаганда нинішнього режиму. Нас уже звинувачували в тому, що ми зламали Twitter РНБО, потім нас звинувачували в тому, що ми зламали Twitter президента, а ось тепер нова історія. Зрозуміло, що нам абсолютно все одно, що там відбувається на сторінках у Twitter різних офіційних органів. Ми виступаємо за зміну системи, а злам якогось одного Twitter чи Facebook нічого змінити не може. Ми такою маячнею не займаємося», – сказав Скоропадський.

При цьому він наголосив, що «Правий сектор» підтримує ідею створення трибуналу при ООН для розслідування збиття малайзійського «Боїнга-777» на Донбасі.

Раніше у МЗС України повідомили про злам сторінки у Twitter Юрія Сергєєва.

Також про цей злам з’явилося повідомлення у Facebook постійного представництва України при ООН. «Здогадайтеся, кому це вигідно напередодні завтрашнього голосування в Раді безпеки?» – риторично запитав автор запису, маючи на увазі голосування щодо резолюції про створення трибуналу у справі збиття літака.

Тим часом МЗС також заявляє, що зламана була і ця сторінка постійного представництва України при ООН у Facebook.

У Twitter представника України в ООН з’явилися повідомлення від імені «Електронної червоно-чорної січі», яка називає себе «спеціальним загоном «Правого сектору». Автентичність цього твердження перевірити неможливо.

Записи у зламаному Twitter Юрія Сергєєва містять звинувачення української влади у репресіях проти населення, переслідуванні незалежних ЗМІ, а також покриванні контрабанди та наркоторгівлі.