В Брюсселі розпочалася екстрена зустріч НАТО щодо боротьби з ІДІЛом

28 Липня 2015, 12:56

28 липня в Брюсселі розпочалося екстрене засідання НАТО, присвячене боротьбі з ісламістами ІДІЛу в Сирії. Про це повідомили міжнародні ЗМІ.

Як повідомляється, ініціатором зустрічі була Туреччина, яка напередодні розпочала авіаудари по позиціях бойовиків ІДІЛу на сирійській території поблизу турецького кордону.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Альянс солідарний зі своїм союзником  – Туреччиною. Зокрема, генсек згадав нещодавні теракти, здійснені ісламістами в прикордонних із Сирією турецьких містах.

«Ми висловлюємо співчуття турецькому уряду і сім'ям жертв цих жахливих актами терору. Тероризм у всіх його формах не може бути виправданим або толерованим», – заявив Столтенберг, відкриваючи засідання в Брюсселі.

«НАТО стежить за розвитком подій дуже уважно і ми залишаємося вкрай солідарними з нашим союзником Туреччиною», – додав посадовець.

Як повідомляється, Туреччина підтримує план щодо створення буферної зони на турецько-сирійському кордоні. Крім того, турецька влада закликає союзників, зокрема США, долучитися до заходів проти бойовиків ІДІЛу в Сирії та Іраку.

Нагадаємо, 20 липня в культурному центрі турецького міста Суруч на кордоні із Сирією стався теракт. Жертвами трагедії стали 32 людини ще близько 100 отримали поранення.Інцидент стався під час з’їзду місцевих молодих активістів, які планували допомогти з відбудовою сусіднього сирійського міста Кобані, що зазнало суттєвих руйнувань внаслідок бойових дій між терористами ІДІЛу та курдами. Влада країни пообіцяла вжити усіх можливих заходів для боротьби із загрозою екстремізму.

Вранці 24 липня Збройні сили Туреччини розпочали авіаудари по позиціях бойовиків Ісламської держави у Сирії.

Крім того, під час спецоперації у містах Туреччини заарештували понад тисячу підозрюваних у зв’язках з бойовиками ІДІЛу та угрупованням «Курдська робітнича партія».