ЦВК опрацювала 100% протоколів на 205-му окрузі Чернігова

27 Липня 2015, 23:20

Центральна виборча комісія опрацювала 100% протоколів дільничих виборчих комісій. Про це повідомляється на сайті ЦВК.

Згідно з даними Центрвиборчкому, за кандидата в нардепи від блоку Петра Порошенка Сергія Березенка проголосувало 35,90% виборців (17 тис. 782 голоси), кандидата від "Укропу" Геннадія Корбана підтримали 14,76% (7 тис. 311 голосів).

Як повідомлялося, у неділю 26 липня у Чернігові відбулися проміжні вибори народного депутата України на окрузі № 205. ЦВК констатувала рекордний розмір бюлетеня – у виборах взявучасть 91 кандидат.

З самого ранку дня голосування спостерігачі повідомляли про численні порушення на дільницях. Зокрема, Комітет виборців України вимагав від керівництва МВС розпочати розслідування щодо присутності на виборчих дільницях округу №205 псевдожурналістів спортивної зовнішності із посвідченнями журналістів газети ВГО КВУ «Точка зору». Двох таких "журналістів" уже затримали.

Також стало відомо, що місцевим жителям надсилають SMS-повідомлення із пропозицією сфотографувати бюлетень, проголосувавши за певного кандидата. Кожному, хто зробить фото, обіцяють виплатити 2 тисячі гривень.

Нагадаємо, екзит-поли у 205-му окрузі показали протилежні результати.