ЦВК опрацювала 98,79% протоколів на 205-му окрузі в Чернігові

27 Липня 2015, 20:30

Центральна виборча комісія опрацювала 98,79% протоколів виборчих комісій на довиборах у Верховну Раду України по 205 виборчому округу в Чернігові. Про це свідчить інформація на сайті ЦВК.

Таким чином, у Чернігові лідирує кандидат від "Блоку Петра Порошенка", очільник Державного управління справами Сергій Березенко з 35,86% голосів (або 17 тис. 503 голоси). Кандидат від партії "Українське об'єднання патріотів – "Укроп" Геннадій Корбан набирає наразі14,78% голосів (7 тис. 216 голосів).

Як повідомлялося, у неділю 26 липня у Чернігові відбулися проміжні вибори народного депутата України на окрузі № 205. ЦВК констатувала рекордний розмір бюлетеня – у виборах взявучасть 91 кандидат.

З самого ранку дня голосування спостерігачі повідомляли про численні порушення на дільницях. Зокрема, Комітет виборців України вимагав від керівництва МВС розпочати розслідування щодо присутності на виборчих дільницях округу №205 псевдожурналістів спортивної зовнішності із посвідченнями журналістів газети ВГО КВУ «Точка зору». Двох таких "журналістів" уже затримали.

Також стало відомо, що місцевим жителям надсилають SMS-повідомлення із пропозицією сфотографувати бюлетень, проголосувавши за певного кандидата. Кожному, хто зробить фото, обіцяють виплатити 2 тисячі гривень.

Нагадаємо, екзит-поли у 205-му окрузі показали протилежні результати.