КВУ оприлюднив фото процесу видачі “журналістських посвідчень”

26 Липня 2015, 14:17

Комітет виборців України оприлюднив у Facebook фото, на якому видно, як роздають сфальшовані журналістські посвідчення.

«До спостерігачів КВУ потрапили фото, на яких невідомі роздають підставні посвідчення "журналістів" газети КВУ, а також жовті браслети. Це може свідчити про велику кількість подібних "псевдожурналістів". Спостерігачі КВУ вже допомогли міліції в затриманні двох таких осіб і загалом виявили декілька десятків "псевдожурналістів", що перебувають на дільницях в ‪#‎205округ», – йдеться у повідомленні.

Читайте також: У Чернігові спостерігачі КВУ затримали двох псевдожурналістів

Також повідомляється, що генеральний директор ВГО "Комітет виборців України" Олексій Кошель наразі дає свідчення у відділку міліції щодо підробки докуметів КВУ. Свідком виступає народний депутат Олександр Черненко.

Нагадаємо, Комітет виборців України вимагає від керівництва МВС розпочати розслідування щодо присутності на виборчих дільницях округу №205 псевдожурналістів спортивної зовнішності із посвідченнями журналістів газети ВГО КВУ «Точка зору».

«Спостерігачі ВГО КВУ продовжують виявляти псевдожурналістів із посвідченнями газети КВУ "Точка зору". Загалом, вже було виявлено біля 20 таких осіб. На одній з дільниць в ОВО №205 присутні відразу четверо "журналістів" кримінальної зовнішності із підробленими посвідченнями КВУ. Поки що МВС не реагує», – йдеться у повідомленні КВУ у Facebook.

Сьогодні, 26 липня, у Чернігові відбуваються вибори на окрузі № 205. ЦВК констатує рекордний розмір бюлетеня – у виборах беруть участь 91 кандидат.

Як повідомлялося, напередодні у Чернігові міліція вилучила печатки-двійники виборчкомів 205-го округу.