Порошенко прокоментував передвиборну кампанію на скандальному 205 окрузі

25 Липня 2015, 21:38

Президент Петро Порошенко назвав "ганьбою" передвибочий процес на 205-му окрузі у Чернігові напередодні довиборів до Верховної Ради та заявив, що дав певні настанови з цього приводу главі МВС  Арсену Авакову. Про це президент заявив в інтерв'ю телеканалу СТБ, яке вийшло в ефір 25 липня.

"Вважаю, що це – ганьба", – заявив Порошенко, коментуючи передвиборчу кампанію в окрузі. 

"Чого досягнула Україна в очах світу – чесні і відверто проведені президентські вибори і парламентські вибори 2014 року, на відміну від виборів-2012. Ці ж вибори (у Чернігові) нас відкидають у 2012 рік", – зазначив він.

"Моя перша вимога до глави МВС  – маємо 26 липня захистити волевиявлення громадян. Якщо там буде наплив "тітушок" – усі вони мають бути "упаковані", затримані і притягнені до відповідальності", – заявив Порошенко.

Також він додав, що з цього необхідно зробити висновки.

"І на найближчих виборах – місцевої влади (восени 2015 року) –маємо не допустити того, що відбувається на 205-му окрузі. Неприпустимо, щоб українців знову купляли за гречку", – підкреслив президент.

Нагадаємо, вибори в окрузі №205 у Чернігові відбудуться 26 липня. ЦВК констатує рекордний розмір бюлетеня – у виборах візьме участь 91 кандидат. Зокрема, екс-заступник голови Дніпропетровської ОДА часів Ігоря Коломойського Геннадій Корбан та нинішній керівник Держуправління справами Сергій Березенко.

Як повідомлялося, вранці у Чернігові міліція вилучила печатки-двійники виборчкомів 205-го округу.