У ФІФА поскаржилися, що корупційний скандал відлякує спонсорів

24 Липня 2015, 17:27

У ФІФА визнають, що корупційний скандал довкола високопосадовців організації стримує потенційних спонсорів Чемпіонату світу з футболу. Про це 24 липня повідомили міжнародні ЗМІ.

За словами генерального секретаря організації Джерома Вальке, нинішня ситуація не сприяє «будь-яким новим угодам». Крім того, у липні в ФІФА планують провести спеціальний саміт чинних спонсорів.

Раніше головний спонсор ФІФА – Visa – розкритикував організацію через «необізнаність» щодо серйозності звинувачень у корупції. Цього тижня у ФІФА запевнили, що організують спеціальну робочу групу для вивчення питання корупційних схем, і на саміті прояснять ситуацію.

«Очевидно, існує низка спонсорів, в основному три – Coca-Cola, McDonald's and Visa, які … направили лист до ФІФА з проханням надати інформацію», – розповів Вальке.

Читайте також: Корупція у ФІФА: історія скандалів

Нагадаємо, у травні в Цюриху через підозру у корупції заарештували низку посадовців ФІФА. Основою для розслідування став запит американського ФБР, в якому йшлося про «нестримну, системну і глибоко укорінену» корупцію в футбольній організації.

Президент Росії Владімір Путін звинуватив Сполучені Штати Америки у втручанні в справи ФІФА і намаганні перешкодити переобранню Зеппа Блаттера  президентом ФІФА.