Прокурор-хабарник Шапакін вніс другу заставу й вийшов на свободу

24 Липня 2015, 15:45

Перший заступник начальника Головного слідчого управління ГПУ Володимир Шапакін, якому інкримінують хабарництво, вніс заставу у 6,4 млн грн та вийшов на свободу. Про це повідомляють ЗМІ.

Шапакін вже вдруге вносить за себе заставу.

Вперше суд призначив суму у 3,2 млн грн – 9 липня прокурор вийшов з-під варти. 

Після цього рішення суду першої інстанції оскаржили у Апеляційному суді.

Сторона обвинувачення вимагала призначити заставу у 30 млн грн, але суд обрав значно нижчу суму. 

Тепер Шапакін доплатив ще 3,2 мільйони до першої застави.

Згідно з даними слідства, у щоденниках Шапакіна були знайдені дані про зберігання більше 2 мільйонів доларів.

Крім того, під час обшуків у Шапакіна знайшли вогнепальну зброю і наркотики.

Нагадаємо, заступника прокурора Київської області Олександра Корнійця і першого заступника начальника Головного слідчого управління Генпрокуратури Володимира Шапакіна було затримано в результаті спільної спецоперації ГПУ та СБУ 5 липня.

Печерський райсуд обрав затриманим міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з визначенням застави у розмірі 3 млн грн для Шапакіна і 3 млн 200 тис. грн – для Корнійця..

Обом затриманим повідомлено про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 368 (одержання хабара) Кримінального кодексу України. Санкція цієї статті передбачає безальтернативне позбавлення волі на термін від 8 до 12 років з конфіскацією майна.

Цивільній особі, яка була затримана разом із Шапакіним і Корнійцем, – Гібаленку – Печерський райсуд Києва обрав запобіжний захід у вигляді утримання під вартою за підозрою в хабарництві та з правом внесення застави в сумі 3,2 млн грн. У ЗМІ з'явилася інформація, що Гібаленка відпустили під заставу.

20 липня Апеляційний суд Києва залишив без змін рішення Печерського районного суду Києва щодо запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою і застави у розмірі 3,2 млн грн щодо екс-заступника прокурора Київської області Олександра Корнійця.