Найєм зізнався, звідки взяв відео стрілянини в Мукачевому

22 Липня 2015, 16:45

Народний депутат України Мустафа Найєм зізнався, що оперативне відео стрілянини в Мукачевому йому надала міліція.

"Відео оперативне, а, відповідно, його знімали оперативники. Я, як член колегії МВС, маю доступ до цих даних. Жодна зі сторін, що є на цьому відео, не заперечує те, що там відбувалось", – запевнив народний депутат, додавши, що особисто не знімав і не монтував відео, а "громадськості швидше треба цікавитись фактом, який відбувся, а не тим, хто відзняв відео".

Як зазначається, якраз громадськість підняла питання, хто саме вів оперативну зйомку, і чому це відбувалося задовго до початку стрілянини в Мукачеві, "мовляв, це є зайвим доказом того, що міліція добре знала про можливий конфлікт".

Нагадаємо, лідер Правого сектора Дмитро Ярош також звернувся до МВС та СБУ з проханням розібратися, звідки Найєм отримав оперативне відео подій у Мукачеві.

Як повідомлялося, у Мукачеві сталася вулична стрілянина з пожежею на АЗС. У ЗМІ повідомляли, що йдеться про комплекс «Антарес», де зійшлися бійці «Правого сектора» та близькі до нардепа Ланьо озброєні особи.

У результаті інциденту в Мукачевому постраждали 14 осіб, загинули щонайменше двоє. Кілька бійців «Правого сектора» після стрілянини ховаються в лісі. СБУ закликала бійців добровільно здати зброю.

За попередніми даними правоохоронців, в конфлікті 11 липня взяли участь ряд членів руху «Правий сектор», 12 з яких в даний час встановлено, затримано 4.

За даними СБУ, зараз у лісі на Закарпатті заблоковані шестеро бійців ПС.