У Росії сфальсифікували відеофайли у справі Савченко – адвокат

21 Липня 2015, 23:31

Відеофайли, надані терористами, які, нібито, підтверджували вину Надії Савченко, були сфальсифіковані. Про це у Facebook повідомив адвокат Ілля Новіков.

"Експерт у мене на очах зробив чудо – заліз у відеофайли, надані свідком звинувачення, і просто пальцем на моніторі показав, як їх невміло редагували, щоб змінити час. Алібі Савченко підкріплюється відеозаписом, причому не українським, а з боку сепаратистів", – написав Новіков, пообіцявши згодом оприлюднити подробиці.

Пока мои коллеги Марк Фейгин и Николай Полозов пытаются выяснить, в какой именно изолятор везут Надежду Савченко, у нас …

Posted by Илья Новиков on 21 липня 2015 р.

Раніше стало відомо, що суд над українською льотчицею і депутатом Верховної Ради пройде в Донецькому міськсуді Ростовської області 30 липня в закритому режимі.

Нагадаємо, Надію Савченко етапували з Москви в Ростовську область.

Савченко – доброволець батальйону "Айдар". Майже місяць вона воювала у зоні АТО на Луганщині, де разом з іншими солдатами потрапила у засідку біля міста Щастя. Терористи вимагали за звільнення льотчиці свободи для чотирьох бойовиків. 8 липня стало відомо, що Савченко перебуває у слідчому ізоляторі в Росії. Її звинувачують у вбивстві журналістів російської ВДТРК Ігоря Корнелюка та Антона Волошина, які загинули 17 червня під Луганськом.