Прокурору-хабарнику Шапакіну збільшили розмір застави вдвічі

21 Липня 2015, 16:03

Апеляційний суд Києва збільшив розмір застави заступнику слідчого управління ГПУ Володимиру Шапакіну, який підозрюється у вимаганні хабара в особливо великих розмірах, із 3 до 6,4 млн грн. Про це повідомили в спільноті Автомайдану у Facebook.

Також йому збільшили термін тримання під вартою на місяць: з 2-го серпня до 5-го вересня.

Повідомляється, що обвинувачення просило збільшити йому розмір застави з 3 до 30 млн. грн. і для цього навело декілька прикладів майнового стану підозрюваного: наприклад, згідно декларації за 2012 р. Шапакін отримав 560 тис. грн. доходу, за 2014 р. – 570 тис. грн., з/п з них лише 209 тис. грн., під час обшуку в квартирі у нього знайшли договори по банківських вкладах: 2011р. – 300 тис. грн., 2015 р. – 800 тис.грн., 2013 р. – 500 тис. грн., за 2014 р. – 500 тис.грн., 2013 р. – 300 тис. грн., вдома у щоденнику Шапакіна також знайшли записи про сотні тисяч доларів з позначками "сейф" і т.д.

"Також Шапакін без проблем вніс заставу в розмірі 3 млн грн після ухвали суду першої інстанції", – йдеться в повідомленні.

Фото: Автомайдан

За рішенням суду, розмір застави Шапакіну збільшили з 3 до 6,4 млн грн.

Нагадаємо, заступника прокурора Київської області Олександра Корнійця і першого заступника начальника Головного слідчого управління Генпрокуратури Володимира Шапакіна було затримано в результаті спільної спецоперації ГПУ та СБУ 5 липня.

Печерський райсуд обрав затриманим міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з визначенням застави у розмірі 3 млн грн для Шапакіна і 3 млн 200 тис. грн – для Корнійця..

Обом затриманим повідомлено про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 368 (одержання хабара) Кримінального кодексу України. Санкція цієї статті передбачає безальтернативне позбавлення волі на термін від 8 до 12 років з конфіскацією майна.

Цивільній особі, яка була затримана разом із Шапакіним і Корнійцем, – Гібаленку – Печерський райсуд Києва обрав запобіжний захід у вигляді утримання під вартою за підозрою в хабарництві та з правом внесення застави в сумі 3,2 млн грн. У ЗМІ з'явилася інформація, що Гібаленка відпустили під заставу.

20 липня Апеляційний суд Києва залишив без змін рішення Печерського районного суду Києва щодо запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою і застави у розмірі 3,2 млн грн щодо екс-заступника прокурора Київської області Олександра Корнійця.