Москаль розповів про учасників стрілянини в Мукачевому

21 Липня 2015, 10:15

Дії представників закарпатського «Правого сектору», які влаштували стрілянину в Мукачевому, кваліфікували як бандитизм. Про це повідомили у прес-службі голови Закарпатської ОДА Геннадія Москаля.

Згідно з повідомленням, у провадженні 13 підозрюваних.

«Підозрюваними є 13 чоловік віком від 18 до 39 років, 12 з яких закарпатці, а один – мешканець міста Слов’янськ Донецької області. Більшість із них досі ховаються в лісах Закарпаття», – йдеться у повідомленні.

Окрім того, за словами Москаля, членів організації підозрюють у причетності до низки інших злочинів.

«Відкрито кримінальне провадження за ст. 257 (бандитизм (організація озброєної банди з метою нападу на підприємства, установи, організації чи на окремих осіб, а також участь у такій банді або у вчинюваному нею нападі)) Кримінального кодексу. Стаття передбачає покарання у вигляді позбавлення волі від 5 до 15 років із конфіскацією майна», – зазначено у тексті.

Водночас Москаль не повідомив, чи є підозрювані з боку іншої сторони конфлікту в Мукачевому, яку пов’язують із депутатом Михайлом Ланьо.

Як повідомлялося, у Мукачевому сталася вулична стрілянина з пожежею на АЗС. Збройний конфлікт виник між "Правим сектором" та представниками депутата Верховної Ради Михайла Ланьо. Конфлікт стався на території комплексу «Антарес» у Мукачевому, який пов’язують з Ланьо.

Згодом представники «Правого сектору» вступили у бій з правоохоронцями, які з’явилися на місці подій. Причиною конфлікту називають спроби перерозподілити контрабандні потоки на Закарпатті.

Створено міжвідомчу слідчу групу з працівників прокуратури, УМВС та УСБУ в області, хід розслідування взято на особистий контроль Генеральним прокурором України, операція зі знешкодження злочинців триває.

Раніше повідомлялося, що стрілянину в Мукачевому кваліфікували, як теракт.