Поблизу Донецька бойовики зосередили «Гвоздики», «Акації» і «Гради» – Тимчук

20 Липня 2015, 09:58

На ділянці Піски-Авдіївка оперують 4 артилерійські групи бойовиків. Про це повідомив координатор групи «Інформаційний опір» (ІО) Дмитро Тимчук на сторінці у мережі Facebook.

Йдеться про 26 знарядь ствольної артилерії –  в основному знаряддя Д-30, а також гаубиці «Мста-Б», 22 САУ, як 122-мм 2С1 «Гвоздика», так і 152-мм 2С3 «Акація», зведені в кілька батарей, 6-8 установок 122-мм РСЗВ БМ-21 «Град», які постійно маневрують вздовж фронту на цій ділянці.

«Крім того, фіксується присутність в першій лінії 4 груп бронетехніки бойовиків (16 танків, що оперують по всій ділянці, і 22-24 ББМ різного типу, при цьому основна частина бронетехніки відтягнута дещо назад і зосереджена в декількох «парках бойових машин» на базі місцевих підприємств, логістичних центрів і складів)», – зазначається у повідомленні.

За словами Тимчука, ці бронегрупи постійно ведуть обстріли передових позицій і опорних пунктів сил АТО із замаскованих і підготовлених позицій.

«Вихід бронетехніки на вогневі позиції та її подальший відхід після стрілянини завжди здійснюється під прикриттям вогню передових піхотних груп противника з великокаліберних кулеметів, 82-мм і 120-мм мінометів, АГС-17 і ЗУ-23-2. Екіпажі, а також бойова техніка у складі «передових» бронегрупи супротивника періодично змінюються на ротаційній основі», – інформує він.

Як повідомлялося, на Донбасі активізувалася «війна в зеленці».

Нагадаємо, терористи за день 19 липня понад 20 разів обстріляли позиції сил АТО поблизу Мар’їнки.