Москаль уточнив, у якого саме голови Закарпатської ОДА “Правий сектор” вимагав грошей

19 Липня 2015, 12:42

Голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль спростував поширену в ЗМІ інформацію про виплати колишнього очільника ОДА Василя Губаля бійцям "Правого сектору". Про це повідомила його прес-служба.

"Оприлюднена інформація є вигадкою й домислами недобросовісних журналістів. У ході представлення нового начальника УМВС керівник області Геннадій Москаль заявив, що озброєні автоматами Калашникова члени «ПС» заходили в облдержадміністрацію, у тому числі в кабінет голови ОДА з метою залякування й вимагання грошей. Однак відбувалося це в період керівництва областю Валерієм Лунченком (ці факти може підтвердити він особисто). Про жодні виплати В.Губалем членам «ПС» по десять тисяч доларів у заяві не йшлося. На представленні начальника УМВС був присутній особовий склад управління, а журналісти записували промову Г.Москаля на електронні носії. Тому вигадку недобросовісних журналістів дуже легко спростувати. Звертаємося до ЗМІ з проханням не поширювати дану інформацію як таку, що не відповідає дійсності", – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, напередодні у ЗМІ з'явилася інформація, що колишній голова Закарпатської ОДА Василь Губаль платив представникам «Правого сектору» по 10 тисяч доларів.

Як повідомлялося, у Мукачевому сталася вулична стрілянина з пожежею на АЗС. Збройний конфлікт виник між "Правим сектором" та представниками депутата Верховної Ради Михайла Ланьо. Конфлікт стався на території комплексу «Антарес» у Мукачевому, який пов’язують з Ланьо.

Згодом представники «Правого сектору» вступили у бій з правоохоронцями, які з’явилися на місці подій. Причиною конфлікту називають спроби перерозподілити контрабандні потоки на Закарпатті.

Створено міжвідомчу слідчу групу з працівників прокуратури, УМВС та УСБУ в області, хід розслідування взято на особистий контроль Генеральним прокурором України, операція зі знешкодження злочинців триває.

Згодом стало відомо, що стрілянину в Мукачевому кваліфікували, як теракт.