У Києві затримали службовця на хабарі у 7 тис. грн

17 Липня 2015, 10:17

У Києві правоохоронці затримали керівника товариства з обмеженою відповідальністю однієї з транспортних галузей міста на отриманні хабара у сім тисяч гривень. Про це інформує прес-служба МВС.

Як з’ясували правоохоронці, підозрюваний вимагав кошти від приватного підприємця за позитивне вирішення питання щодо дозволу здійснювати торгову діяльність на території, що перебуває у розпорядженні ТОВ.

«Умовою отримання дозволу на розміщення об’єкту торгівлі у період літнього сезону була щомісячна платня – 7 тисяч гривень – безпосередньо зазначеному посадовцю», – йдеться у повідомленні.

«Перебуваючи на території, де підприємець планував здійснювати торгівельну діяльність, заступник керівника товариства отримав грошову винагороду в сумі 5 тисяч гривень. Після чого одразу був затриманий співробітниками слідчого відділу та відділу з протидії злочинам у сфері економіки Оболонського РУ ГУМВС України в місті Києві», – зазначають у МВС.

Підозрюваному інкримінують ч. 3 ст. 368-3 Кримінального Кодексу України (одержання службовою особою юридичної особи приватного права незалежно від організаційно-правової форми неправомірної вигоди).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу – від 500 до 750 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до двох років та зі спеціальною конфіскацією.

Як повідомлялося, у Сєвєродонецьку начальників управління юстиції затримали на хабарі 250 тис. грн.