Прокуратура завершила слідство у справі краматорського прокурора-хабарника

16 Липня 2015, 11:14

15 липня Головна військова прокуратура завершила досудове розслідування щодо колишнього прокурора міста Краматорська, його заступника та начальника підрозділу Державної служби боротьби з економічною злочинністю Краматорського міськвідділу міліції, підозрюваних у вимаганні та отриманні неправомірної вигоди від підприємців міста. Про це повідомила перс-служба ГПУ.

Підозрюваним повідомлено про завершення досудового розслідування та надання доступу до його матеріалів.

"Як встановлено досудовим розслідуванням, вказані особи, займаючи відповідальне становище, діючи за попередньою змовою, у період з листопада 2014 року по квітень 2015 року систематично вимагали та одержували неправомірну вигоду у загальному розмірі понад 118 тис грн від 15 підприємців м. Краматорська за нездійснення перевірок їх підприємницької діяльності на відповідність вимогам законодавства", – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що дії підозрюваних кваліфікували за частиною третьою ст. 368 Кримінального кодексу України, санкція якої передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з конфіскацією майна та зі спеціальною конфіскацією.

Нагадаємо, 6 квітня в результаті проведених Генпрокуратурою спільно з СБУ заходів було затримано прокурора Краматорська, його заступника та начальника по боротьбі з економічними злочинами Краматорської міліції. Після затримання вказаних правоохоронців було проведено обшуки за їх місцем проживання та роботи.

9 квітня Краматорський міський суд Донецької області обрав прокурору Краматорська, його заступнику, а також начальнику одного з підрозділів Краматорського міськвідділу УМВС України в Донецькій області запобіжний захід – тримання під вартою, з одночасним визначенням застави: працівнику міліції у сумі 360 тис. грн, а працівникам прокуратури – по 3 млн 45 тис. грн.

21 квітня Апеляційний суд Запорізької області залишив без змін рішення суду першої інстанції.