У Києві перейменували «Національний музей історії Великої Вітчизняної війни»

16 Липня 2015, 11:10

Розташований у Києві Меморіальний комплекс «Національний музей історії Великої Вітчизняної війни» на підставі законів про декомунізацію перейменовано на «Музей історії України у Другій світовій війні. Меморіальний комплекс».

Зміна назви визначена наказом Віце-прем’єр-міністра – Міністра культури В’ячеслава Кириленка від 16 липня 2015 року, повідомляється на Урядовому порталі.

«Рішення про переіменування музею прийнято на підставі законів про декомунізацію – «Про увічнення перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939-1945 років» і «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарного режимів в України та заборону пропаганди їх символіки», а також законів «Про присвоєння юридичним особам та об’єктам права власності імен (псевдонімів) фізичних осіб, ювілейних та святкових дат, назв і дат історичних подій», «Про культуру», «Про музеї та музейну справу»; Положення про Міністерство культури України», – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що у цьому рішенні також враховано результати громадського обговорення та круглого столу щодо зміни назви Меморіального комплексу «Національний музей історії Великої Вітчизняної війни», який відбувся 12 червня, а також подання від Музею.