Яресько сьогодні проведе вирішальні переговори з приватними кредиторами

15 Липня 2015, 09:52

В середу, 15 липня, міністр фінансів України Наталія Яресько зустрінеться з представниками приватних компаній-власників держборгу, щоб укласти угоду про реструктуризацію та завадити можливому дефолту. Про це  повідомляє видання The Wall Street Journal.

Згідно з повідомленням, у Києва можуть виникнути труднощі з виплатою $ 120 млн 24 липня. Попри кілька місяців перемовин Україні не вдалося домовитися із міжнародними кредиторами про реструктуризацію.

«Українські посадовці стверджують, що пропущений платіж стане «технічним дефолтом» – незначним удар по вже важко враженій економіці. Але комітет кредиторів, що складається з представників чотирьох компаній, які володіють близько $ 9 млрд українського боргу, припускає, що будь-яка відмова від виплат за заборгованістю вважається дефолтом і ставить під загрозу плани України щодо відновлення», – зазначає WSJ.

Читайте також: Західні ЗМІ про реструктуризацію: Списання частини боргу та втрати кредиторів віднадять інвесторів від України

Крім того, один з представників української делегації, знайомий з ходом переговорів, зазначив, що країна може уникнути дефолту, якщо обидві сторони владнають розбіжності на переговорах вже цього тижня.

«Якщо у нас буде серйозний прогрес, то, я думаю, ми зможемо здійснити оплату», – пояснив посадовець.

Нагадаємо, раніше міжнародні кредитори закликали МВФ не списувати зовнішній борг України.