Укрзалізниця домовилася про реструктуризацію внутрішнього боргу

13 Липня 2015, 18:45

«Укрзалізниця» отримала принципову згоду основних кредиторів галузі про реструктуризацію близько 17 млрд грн внутрішнього боргу, що становить близько 82% загального обсягу внутрішніх боргових зобов'язань, які підлягають реструктуризації. Про це повідомляє прес-служба відомства.

Згідно з повідомленням, у цілому держкомпанія планує реструктурувати понад 20 млрд грн внутрішнього боргу перед приватними кредиторами.

У прес-службі зазначили, що реструктуризація запозичень є першим кроком у процедурі реструктуризації боргових зобов'язань і необхідною умовою збереження фінансової стабільності галузі.

«Вирішення цього питання дозволить зменшити боргове навантаження, що, у свою чергу, дасть можливість своєчасно обслуговувати існуючу фінансову заборгованість, своєчасно погашати кредити, які були отримані під державні (урядові) гарантії, а також забезпечити безперебійну роботу галузі та безпеку руху поїздів", – наголошується у повідомленні.

Як повідомлялося, Укрзалізниця оголосила технічний дефолт за внутрішньоукраїнськими позиками.

Читайте також: Укрзалізницю й Укравтодор простіше віддати в приватні руки, ніж постійно дотувати – експерт

Відомство також повідомило про плани провести реструктуризацію боргу перед приватними кредиторами на 32 млрд грн за загальної суми боргу у розмірі 37,5 млрд грн. З них, за словами керівництва «Укрзалізниці», внутрішній борг перед приватними кредиторами становить близько 22 млрд грн.

Під реструктуризацію не підпадають борги «Укрзалізниці» перед офіційними кредиторами, зокрема перед Європейським банком реконструкції та розвитку і за офіційними двосторонніми позиками перед Ексімбанком Кореї.