Турчинов назвав новий термін завершення будівництва оборони на Донбасі

13 Липня 2015, 16:38

Будівництво оборонних споруд на Донбасі затягнулося, але перебуває на завершальній стадії. Про це повідомив секретар РНБО Олександр Турчинов під час інтерв'ю.

За його словами, датою завершення робіт визначили 15 липня.

Він зазначив, що перед будівельниками ставили завдання – залізобетонні вогневі точки і об'єкти укриття мають витримувати пряме влучення міни або артилерійського снаряда.

Також за словами Турчинова, створюється «серйозна урядова комісія», яка 15 липня починає прийом цих споруд.

«Однак хто не вкладеться у визначений термін, або якщо комісія у складі представників Міноборони, Генштабу та апарату РНБО прийде до висновку, що роботи проведені неякісно, то, відповідальні за будівництво не нижче заступників голів адміністрацій будуть зняті з посад», – заявив Турчинов.

Як повідомлялося, 11 червня президент Петро Порошенко запевнив, що план будівництва фортифікаційних споруд виконали майже на 90%.

Нагадаємо, Порошенко повідомив після огляду лінії розмежування, що всього заплановано будівництво близько 300 фортифікаційних споруд. 100 опорних пунктів вже повністю готові. Ця робота проводиться Збройними силами у взаємодії з певними місцевими адміністраціями. Кожна з 21-ї обласної державної адміністрації виконує певний обсяг робіт.