«Правий сектор» розпочав пікетування у Львові та Дніпропетровську

12 Липня 2015, 12:21

Близько 50 представників «Правого сектору» 11 липня пізно ввечері розпочали пікетування будівлі Головного управління (ГУ) МВС у Дніпропетровській області у зв'язку з останніми подіями у Мукачевому. Про це повідомляють ЗМІ.

Пікетування досі триває. Його учасники встановили під будівлею намет.

За даними організаторів акції, пікет проводиться в рамках всеукраїнської акції «Правого сектору». Учасники не висувають вимог до Головного управління МВС в області.

За даними міліції, з початку пікетування в ньому беруть участь від 25 до 50 осіб. Порушення громадського порядку не зафіксовано.

Крім цього, у Львові під стінами обласної державної адміністрації активісти «Правого сектору» проводять акцію протесту.

Як повідомив прес-секретар львівського «ПС» Тарас Кузяк, ще ввечері 11 липня активісти принесли під стіни ОДА шини і намети і почали безстрокову акцію на підтримку вимог, оприлюднених керівництвом «ПС» щодо подій у Мукачеві.

За словами Тараса Кузяка, активісти також сьогодні встановили «блокпост» на трасі Київ-Чоп поблизу села Деревач «з метою виключення відправки на Закарпаття бійців колишнього спецпідрозділу «Беркут» і зброї для знищення патріотів».

Як сказав Тарас Кузяк, активістів «ПС» Львівської області вже підтримали громадські організації і рухи «Волонтерський рух Зимної води», «Допомога армії», «Варта-1»,«Рабів до раю не пускають», «Самооборона львівського Євромайдану», «Економічний бойкотний рух».

Рекомендуємо для перегляду: Початок стрілянини в Мукачеві – нове відео

Як повідомлялося, у Мукачеві сталася вулична стрілянина з пожежею на АЗС. У ЗМІ повідомляли, що йдеться про комплекс «Антарес», де зійшлися бійці «Правого сектора» та близькі до нардепа Ланьо озброєні особи. Також повідомляли, що на місці подій присутній сам нардеп Ланьо.

За інформацією міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, що поранили трьох міліціонерів і чотирьох цивільних, а окрім того, пострілами з гранатометів, нападники знищили два автомобілі міліціонерів.

За повідомленням нардепа Антона Геращенка у стрілянині загинули троє «нападників».

"Правий сектор" оголосив вимоги до влади та підняв бойову тривогу.

Повідомляється, що створено міжвідомчу слідчу групу з працівників прокуратури, УМВС та УСБУ в області, хід розслідування взято на особистий контроль Генеральним прокурором України, операція зі знешкодження злочинців триває.

У Києві "Правий сектор" прийшов з мітингом на Банкову і висунув вимоги.

За словами Геращенка, в Мукачеві "Правий сектор" погодився на переговори  СБУ.

Нардеп Мустафа Найєм, посилаючись на інформацію від місцевих жителів, повідомив, що причиною збройного інциденту став переділ ринку контрабанди цигарок.

Віктор Балога, що виступив перемовником між владою і "Правим сектором", заявив, що заблоковані бійці готові скласти зброю, якщо накаже Ярош.

Дивіться також: У мережі з'явилися відео стрілянини в Мукачеві