Киянин, який пропустив через конвертцентр пожертви для АТО, постане перед судом

9 Липня 2015, 11:39

Прокуратура Печерського району столиці скерувала до суду обвинувальний акт стосовно 50-річного киянина, який під прикриттям благодійної діяльності займався фіктивним підприємництвом та легалізацією коштів. Про це інформує прес-служба прокуратури міста Києва. 

«Встановлено, що у 2014 році вказаний чоловік зареєстрував у Києві 11 транзитно-конвертаційних компаній, на рахунки яких підприємства реального сектора економіки перераховували грошові кошти під виглядом благодійної допомоги (у тому числі учасникам АТО)», – йдеться у повідомленні.

«У подальшому через рахунки, оформлені на підставних фізичних осіб у різних банківських установах, здійснювалася конвертація безготівкових коштів у готівку та їх виведення із законного обігу», – зазначають в ГПУ.

Згідно з матеріалами досудового розслідування, загальний обсяг проконвертованих коштів упродовж 2014-2015 років складає майже 200 млн грн. 

Читайте також: "Ями" в конвертах. Обіг тіньових грошей зростає

«Під час обшуків в офісних приміщеннях, в автотранспортних засобах, а також за місцем проживання основних учасників конвертаційного центру вилучено майже 170 тис грн, печатки 18 підприємств з ознаками фіктивності, чекові книжки, первинні бухгалтерські документи та чорнові записи», – додають у прес-службі. 

Організатору конвертаційного центру повідомлено про підозру у вчиненні фіктивного підприємництва та легалізації грошових коштів, одержаних злочинним шляхом.

Печерським районним судом м. Києва підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту із застосуванням електронного засобу контролю.

Наразі обвинувальний акт скеровано до суду для розгляду по суті.

Нагадаємо, від березня в Україні прикрили 15 конвертцентрів обігом від 3 млн до 3 млрд грн.