Сакварелідзе прокоментував призначення застави для прокурорів-корупціонерів

8 Липня 2015, 12:07

Суд прийняв необґрунтоване рішення щодо чиновників прокуратури, у яких під час обшуку виявили майже півмільйона доларів і коштовності. Про це на своїй сторінці у Facebook написав заступник генерального прокурора України Давид Сакварелідзе.

"Суд прийняв абсолютно необґрунтоване і позбавлене всякої логіки рішення – щодо всіх затриманих була встановлена сума застави в розмірі 3 мільйони гривень, що, безперечно, мізерно мало для людей такого рівня!" – наголосив він.

При цьому він зазначив, що сьогодні корумпованим чиновникам знову надали можливість в обмін на невелику частину награбованого майна вийти під заставу. 

"Принцип «вкрав мільйон – заплати десяту частину і спи спокійно» має бути скасований – він руйнівний для держави!" – написав заступник генпрокурора.

Крім того, заступник голови ГПУ вважає, що головним є те, що процес рушив з місця.

"Квазі-судді і здирники не в силах його зупинити. Ми не зупинимося на середині шляху, а продовжимо наполегливо працювати, щоб корупціонери отримали те покарання, на яке заслуговують!" – підсумував він.

Хочу публично заявить о том, что прокуратура настаивала на применении меры пресечения в отношении всех троих фигурантов …

Posted by Davit Sakvarelidze on 8 липня 2015 р.

Нагадаємо, раніше начальник прес-служби прокуратури Києва Надія Максимець повідомила, що Печерський районний суд Києва заарештував заступника начальника Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України Володимира Шапакіна з можливістю внесення застави у розмірі 3,2 млн грн.

Печерський районний суд Києва обрав запобіжний захід у вигляді арешту з правом внесення застави у розмірі 3,2 млн грн першому заступнику прокурора Київської області Олександру Корнійцю.

Цивільній особі Валерію Гібаленку Печерським районним судом м.Києва також обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою за підозрою у хабарництві і з правом внесення застави в сумі 3 млн. 200 тисяч.

Як відомо, в результаті спільної спецоперації ГПУ і СБУ 5 липня затримали першого заступника голови Головного слідчого управління Генпрокуратури Шапакіна та заступника прокурора Київської області Корнійця.