Троє міліціонерів-хабарників із Харківщини постануть перед судом

2 Липня 2015, 11:03

Прокуратура Харківської області направила до суду три обвинувачувальні акти щодо колишніх працівників міліції, яким інкримінують отримання неправомірної вигоди, тобто, хабарі. Про це розповіла прес-секретар прокурора Харківської області Віта Дубовик.

«Перед судом постане один із колишніх керівників Харківського міськуправління міліції, затриманий при отриманні 7 тис. грн. від підприємця за невтручання у господарську діяльність. Крім того, до суду направлено обвинувачувальний акт щодо старшого слідчого одного з райвідділів міліції Харківської області, який за 1,1 тис. доларів США пообіцяв посприяти у закритті кримінального провадження за фактом ДТП, в якій постраждала дитина. Також завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом отримання підполковником міліції одного з райвідділів області 10 тис. грн. хабара від фігуранта кримінального провадження за закриття справи», – відзначила Дубовик.

За її словами, максимальна санкція статті про хабарництво – 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна і позбавленням права займати відповідні посади до 3-х років.

Як повідомлялося, напередодні Служба безпеки спільно з міліцією затримала працівника військкомату та лікаря військово-лікарської комісії, яких підозрюють у хабарях за надання допомоги в ухиленні від мобілізації.