Справи щодо чотирьох керівників «Беркуту» за силовий розгін Майдану передали до суду

1 Липня 2015, 14:39

Генеральна прокуратура України передала до суду обвинувальний акт щодо керівників спецпідрозділу міліції за силовий розгін учасників акцій протестів у Києві 30 листопада 2013 року. Про це інформує прес-центр ГПУ.

«Управлінням спеціальних розслідувань Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України закінчено досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою двох заступників командира полку та двох командирів оперативних рот полку міліції особливого призначення «Беркут», – йдеться у повідомленні.

Згідно з текстом, керівники спецпідрозділу міліції підозрюються у тому, що вони достовірно знаючи про те, що на Майдані Незалежності в місті Києві мітингувальники перебувають на законних підставах, здійснили силовий розгін учасників акцій протестів.

Як зазначили в ГПУ, унаслідок таких дій 4 потерпілим заподіяні тілесні ушкодження середньої тяжкості, 38 – легкі тілесні ушкодження та стосовно 42 осіб вчинено насильницькі дії, які не спричинили тілесних ушкоджень.

«Обвинувальний акт скеровано до Шевченківського районного суду міста Києва для розгляду по суті», – зазначають у ГПУ.

«Загалом у причетності до незаконного насильницького розгону зазначеного студентського мітингу на теперішній час повідомлено про підозру 15 особам, 9 з яких перебувають в розшуку», – додають у прес-центрі.

Нагадаємо, обвинувальний акт щодо колишнього голови Київської міськдержадміністрації О. Попова за даним фактом розглядається Шевченківським районним судом м. Києва. 

Зауважимо, Печерський суд столиці вирішив залишити під вартою до 20 серпня підполковника "Беркуту" Олега Янішевського.