Підрозділи ЗС РФ, що прибули в Горлівку, охороняють місцеві бойовики

1 Липня 2015, 09:45

В Горлівку прибули російські підрозділи БПЛА і РЕБ (15 одиниць БПЛА і взвод РЕБ). Про це повідомив координатор групи «Інформаційний опір» (ІО) Дмитро Тимчук на сторінці у мережі Facebook. 

За словами Тимчука, йдеться про операторів БПЛА та особовий склад підрозділу РЕБ – з російських військовослужбовців без знаків розпізнавання, в супроводі підрозділу охорони також із військовослужбовців ЗС РФ (близько 20 осіб).

«Прибулим підрозділам ЗС РФ надана охорона з місцевих бойовиків – підрозділ «армії ДНР», – підкреслює він.

За даними ІО, зафіксоване перекидання через Калинівку на Донецьк бронегрупи бойовиків з 6-ти БМП-1, 2, у супроводі 3 вантажівок.

«Ще одна бронегруппа терористів перекинута в район Дебальцевого», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у складі бронегрупи – 5 танків Т-72БА, 2 танки Т-64Б, одна командно-штабна машина БМП-1КШ «Поток-2» і 2 БТР-80.

«В окупованих районах Донецької області бойовики посилено поширюють чутки серед мирних жителів про «українських диверсантів-газовиків», які нібито проводять газові атаки в тилах «ДНР», використовуючи якісь «помаранчеві контейнери», які потім відвозяться представниками ОБСЄ», – зазначає Тимчук.

Як повідомлялося, упродовж минулої доби, 30 червня, проросійські бойовики 53 рази обстріляли позиції українських підрозділів, застосовуючи при цьому важке озброєння. 

Читайте також: Муженко попередив про наміри терористів здійснити прорив у районі Донецька.