Бойовики прикривають розгортання нових батальйонів артилерійським вогнем – ІО

30 Червня 2015, 11:48

Активізацію артобстрілів у південному від Донецька напрямку та появу у першій лінії груп бронетехніки терористів там же варто розглядати у контексті розгортання нових підрозділів бойовиків. Про це повідомив координатор групи "Інформаційний опір" (ІО) Дмитро Тимчук на сторінці у меражі Facebook. 

«Південніше Донецька російсько-терористичні війська проводять комплекс заходів, покликаних приховати зосередження і розгортання низки нових батальйонних тактичних груп (БТГ) у районі Мосьпіне-Комсомольське, у районі Тельманове, у районі Оленівка-Докучаевск», – повідомили у військові експерти.

На думку аналітиків групи ІО, саме в такому ключі варто розглядати активізацію обстрілів зі 122-мм артилерії позицій українських військ у районі населених пунктів Гранітне, Старогнатівка і південніше Новомихайлівки (район Степного).

«Поява у цих районах у першій лінії відразу декількох груп бронетехніки бойовиків (протягом доби (29 червня – Ред.) кілька разів терористи обстріляли з танків, під прикриттям ББМ, передові позиції сил АТО в районі Гранітного), варто розглядати в контексті зазначеного розгортання нових БТГ», – додали у повідомленні.

Як повідомлялося, за оцінками ІО, терористи зірвали відведення танків від лінії зіткнення на Донбасі.