В ООН оновили дані про кількість загиблих у конфлікті на Донбасі

30 Червня 2015, 11:16

Протягом конфлікту на сході України загинули 6,5 тисяч людей. Про це йдеться у повідомлення комітету ООН з гуманітарних питань.

Згідно з повідомленням, 16 тис. громадян отримали поранення, ще 5 млн потребують гуманітарної допомоги.

«Доступ до води залишається важливим питанням для багатьох громадян, до 500 тис. страждають від нестачі води. Це збільшує ризик спалахів хвороб, що передаються через воду, особливо коли температура повітря зростає», – йдеться у повідомленні.

Крім того, за даними Центру моніторингу внутрішнього переміщення, в Україні зареєстровані понад 1,3 млн зареєстрованих вимушених переселенців, через що держава посідає дев'яте місце в списку країн з найбільшою кількістю внутрішньо переміщених осіб.

Також повідомляється, що на сході України громадяни не мають можливості отримати належну меддопомогу, відсутні необхідні ліки та медичне обладнання. Разом з тим ООН та партнери організації планують забезпечити «комплектами здоров'я» 2,6 млн осіб і вакциною 30 тис. людей.

Нагадаємо, на початку червня в ООН заявляли, що кількість загиблих у результаті конфлікту на Донбасі склала 6 тис. 362 осіб.