Додатковий список санкцій Канади проти РФ: троє активістів,«Газпром» і «Ночниє волкі»

29 Червня 2015, 21:40

Канадська влада розширила список санкцій проти РФ, включивши туди трьох російських громадян і 14 юридичних осіб. Про це повідомляється на сайті Міністерства закордонних справ і міжнародної торгівлі Канади.

Так, в розширеному списку значаться лідери Євразійського союзу молоді Олександр Дугін, Павло Каніщев і Андрій Коваленко.

Крім того, санкції торкнулися і юридичних осіб, зокрема, компаній «Газпром», «Газпромнефть», «Сургутнефтегаз» і «Транснефть», а також мотоклубу «Нічні вовки» і фонду Marshall Capital.

Серед інших юросіб, які потрапили під санкції, Євразійський союз молоді, АТ «Сіріус», ВАТ «Тульський збройовий завод», ПАТ «Об'єднана авіабудівна корпорація», ВАТ «Хімкомпозіт», ВАТ «Високоточні комплекси», асоціація «Станкоінструмент» і ОПК «Оборонпром».

Як вказується на сайті відомства, рішення про розширення санкцій прийнято у зв'язку з тим, що в уряді Канади «дотримуються думки, що дії Російської Федерації серйозно порушують міжнародний порядок і безпеку; ці дії призвели або, по всій видимості, призведуть до серйозної міжнародної кризи».

Як повідомлялося, 22 червня 2015 року Євросоюз заявив про продовження санкцій проти РФ.

Натомість Росія 24 червня продовжила дію продовольчих антисанкцій.