Військовий літак РФ укотре порушив повітряний простір Естонії

26 Червня 2015, 23:33

В Естонії заявляють, що російський військовий літак порушив естонський повітряний простір над Балтійським морем на початку тижня. За словами речниці Міністерства закордонних справ Естонії Марі-Лійс Вальтер, через це до МЗС викликали посла Росії, щоб оголосити офіційний протест.

За її словами, російський військовий транспортник Ан-26 відхилився від курсу, вказаного у плані польоту, 22 червня і без дозволу ввійшов у повітряний простір Естонії біля острова Вайндлоо. Порушення тривало менш як хвилину, додала вона.

У РФ цю заяву заперечили. У Міністерстві оборони Росії заявили, що згаданий літак здійснював політ тільки над нейтральними водами.

Естонський острів Вайндлоо лежить поблизу повітряного коридору, яким користуються російські військові літаки, що прямують до Калінінградської області РФ чи з неї.

Як відомо, винищувачі НАТО постійно піднімаються в небо, щоб перехопити російські літаки над Балтійським морем.

Із часу конфлікту в Україні Росія наростила кількість польотів поблизу повітряних кордонів країн НАТО. При цьому російські літаки часто літають з вимкненими передавачами, що загрожує безпеці цивільних авіаперельотів.